Pentru ca ieri a fost o zi lunga, dupa-amiaza am petrecut-o in laboratorul de boulangerie ca sa invatam cum se face paine. Mai precis, bagheta frantuzeasca, atat de renumita in randul parizienilor. Plus o paine speciala, la alegere - echipa mea a ales o paine integrala (pain complet).
Nu am framantat manual din pacate, caci acolo in laborator au utilaje specializate pentru framantat aluatul. Asa ca am cantarit 10 kg de faina si 6,3 l apa, sare si drojdie si am asistat la framantarea painii.
Ne-am pus pe treaba mai bine cand a trebuit sa impartim coca in bucati de 350 g cat cantareste o bagheta obisnuita.
A urmat etapa modelarii in forma alungita specifica si apoi crestarile finale.
In timpul pe care l-am avut la dispozitie cat statea coca la dospit, ne-am ocupat de cealalta paine, care a avut cam aceleasi etape, doar tipul de faina si tehnica de modelare au fost diferite.
Au iesit din cuptor aproape 50 de baghete care miroseau dumnezeieste. Bineinteles ca am mancat cu colegii din echipa, pe loc, vreo 3 baghete, mai ales ca chef-ul ne-a dat si niste unt pe care il foloseau de regula la produsele de patiserie :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu