Stridii, scoici Palourdes, arici de mare, barbun, dorada si macrou - toate il asteptau astazi pe maestrul in poissonnerie care trebuia sa ne faca o demonstratie de lucru la superlativ in dimineata asta.
La fel si noi asteptam sa vedem ce nu am mai vazut in arta pestelui si a fructelor de mare. Veniti dis de dimineata, cu programul dat peste cap de aceasta programare inopinata.
Si ce sa vezi, surpriza surprizelor! Maestrul in ale pestelui este bolnav si nu mai poate veni, asa ca... ne-am trezit cu o gramada de peste care nu il poate astepta pe specialistul MOF (Meilleur Ouvrier de France). Drept urmare, ne-am suflecat manecile si ne-am pus pe treaba.
Am filetat pestii, am desfacut stridiile si scoicile Palourdes si am taiat cu foarfeca un capac din carapacea ariciului de mare.
Apropo, eu credeam ca aricii de mare sunt de temut si nu de mancat, avand in vedere experienta de la mare pe care am avut-o intr-un an, dar se pare ca aici ii si cresc special pentru consum, fiind considerate chiar o delicatesa.
Iar la final, un tablou gastronomic cu o masa "raw", servita rapid cu paine de secara si unt si apoi stinsa cu un pahar de vin alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu