In spiritul sarbatorilor care se apropie si fiind ultima sesiune de patiserie inainte de vacanta de Craciun, am facut astazi Buche de Noel, un desert traditional in Franta pentru masa de Craciun.
Se spune ca originile acestui desert ar fi in obiceiul de a aduce gazdelor, cand cineva venea in vizita, un butuc de lemn taiat, gata de a fi pus in foc. Si acum, se vine cu un "buche" (bucata de lemn) la gazde, numai ca se pune pe masa si se serveste la desert :)
La baza, reteta e destul de simpla: are la baza un blat subtire de biscuit, peste care se pun unul sau mai multe straturi de crema si apoi se ruleaza. Ceea ce il face mai deosebit ar fi modul de a-l imbraca cu un strat de crema care imita scoarta plina de rizuri, neregulata, a copacului.
Cum chef Antoine este un poet al deserturilor, ne-a aratat cum sa facem diferite piese de decor din martipan cu care sa ne impodobim prajiturile, desigur, tot in spiritul Craciunului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu