marți, 10 ianuarie 2012

Evaluarea la patisserie

Am avut testul la patisserie in aceasta dupa-amiaza. Atmosfera a fost destul de relaxata, nici nu prea am simtit ca sunt intr-un examen. Chef Antoine nu a fost singur azi, ci a fost acompaniat in evaluare de un alt chef din afara scolii.

Retetele pe care le-am avut de facut au fost: tarte au chocolat si choux Chantilly. Motivele pentru care ni s-au dat aceste retete sunt destul de evidente: pentru tarta, voiau sa vada cum facem aluatul, cum intindem foaia, cum garnisim forma, cum coacem aluatul; pentru choux, au testat cum ne descurcam cu un cornet de patiserie si cum il folosim pentru a pune choux-urile pe tava; pentru ganache-ul de ciocolata, era important sa iasa o crema cat mai fina, sa se topeasca perfect ciocolata si untul si sa fie cat mai bine pusa in tarta (sa fie cat mai neteda deasupra); pentru frisca, s-a urmarit sa fie batuta smantana cat trebuie (sa fie tare, dar sa nu depasesti punctul critic in care frisca se poate transforma in unt). Au mai contat, desigur, aspectul final si gustul.

Cei doi chef-i cred ca au mancat tarte si choux-uri de nu le mai trebuie tot anul :) Nu ne-au spus notele inca (ceea ce e destul de frustrant), dar au zis ca toata lumea a trecut testul.

Mai jos, cele 2 farfurii de prezentare ale mele:

Tarte au chocolat
Tarte au chocolat

Choux Chantilly
Choux Chantilly

Ma bucur ca am trecut cu bine de prima etapa a testarii. Urmeaza vineri, evaluarea la bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu