Ooof, imi lipseste patiseria de luni!! Deja sunt 2 saptamani in care nu am mai avut ore de patiserie, chef Antoine este plecat in Japonia. Asa ca, azi, in loc sa vin cu un desert acasa, m-am pomenit carand un pui intreg, aromat, cald inca si infasurat bine-bine in folie de plastic si de aluminiu.
Reteta nu a fost tare complicata, poulet roti sur canapes adica un pui intreg, rotisat in cuptor, cu sos si "canapeaua" din paine ferchezuita si rumenita, umpluta cu o pasta pe baza de ficat.
Am luat-o iar cu inceputul, cu puiul intreg, de curatat, parlit, taiat ce nu ne trebuie. De data asta am incercat sa fac fotografii pe tot parcursul retetei.
Apoi a trebuit sa facem operatiune de "brider", am cusut practic cu ata de bucatarie puiul ca sa il mentinem in forma dorita.
Gherutele le-am pastrat pentru design si le-am infasurat in folie de aluminiu ca sa nu se arda pe parcursul gatitului. Acum puiul e gata de pus la cuptor!
Painea mi-a luat mult timp sa ii fac ornamentele de jur imprejur:
Si, la final, puiul e rumenit, aromat si asezat pe canapea, care s-a cam strivit sub greutate, si o garnitura fresh de creson.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu