vineri, 18 noiembrie 2011

Zilele de restaurant - 4

Si am supravietuit si celui de-al patrulea serviciu de restaurant. Eee, glumesc. Au fost ca de obicei 3 zile pline, una de pregatiri, alte 2 de actiune, cu multa migala, multe ore de stat in picioare, tensiune. De data asta, s-a adaugat mai multa responsabilitate si organizarii activitatilor, pentru ca am coordonat echipa care a pregatit felul cu carne, am fost a doua oara chef de partie, culmea, tot la meat station.

Mi-am pregatit dinainte pe hartie toate operatiunile presupuse de pregatirea felului nostru: Canon d'agneau roti et sa croute d'agrumes, gnocchis de pomme de terre, dattes au citron (carne de miel la cuptor, finisat cu o crusta de citrice si garnitura de gnocchi si curmale cu umplutura de lamaie), pe care le-am discutat apoi cu colegii din echipa si carora le-am impartit sarcinile de realizat, atat in cadrul pregatirilor, cat si al servicului propriu-zis.

Reteta noastra este inspirata dintr-o reteta a lui Alain Ducasse, marele maestru chef al bucatariei franceze.

Pe cat de lunga e denumirea, pe atat de multe si de indelungate au fost si activitatile presupuse de acest fel. De pilda, marti, s-a lucrat numai la dezosarea carnii si pregatirea ei ca un fel de rulada (am si legat fiecare bucata, la final, cu sfoara de bucatarie).

La gnocchi s-a lucrat mult, pentru ca a trebuit sa pasam cartofii nu in felul obisnuit, ci prin sita de cernut faina. Apoi din aluat am facut vreo 300 bucatele pe care a trebuit sa le finisam in forma finala cu ajutorul furculitei. Iar de curatarea de pielite a curmalelor (tot asa, aproape 300), scoaterea samburilor si umplerea lor apoi, ce sa mai zic. Multa, multa migala.

Meniul de restaurant a fost acum urmatorul:

Amuse-bouche:
Millefeuille de foie gras au pain d'epices, vinaigre balsamique (un mini sandvis cu foie gras, feliutele de paine erau dintr-o paine speciala, foarte parfumata cu ghimbir, cuisoare, scortisoara)
Millefeuille de foie gras

Antreu:
Pressee de volaille au chou vert, salsifis cuit au jus (carne de pui si cubulete de foie gras, cu straturi subtiri de frunze de varza, pe un pat de salsifis - pe dexonline, scortionera?)
Pressee de volaille

Peste:
Demi dorade piquee aux olives, risotto de coquillettes (peste dorada impanat cu bucatele de masline, garnitura de paste tip cohilie, gatite dupa reteta de risotto, toate pe un pat de pesto)
Demi dorade piquee aux olives

Carne:
Canon d'agneau roti et sa croute d'agrumes, gnocchis de pomme de terre, dattes au citron
Canon d'agneau roti

Cred ca au plecat multumiti clientii nostri de la restaurant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu