Pentru ca e cam singuratic in categoria sa, iepurele ne-a fost inclus in categoria retetelor cu pui, asa ca azi am avut fiecare cate un iepure (mititel) de gatit. Retetele: "Laperaux aux champignons" si "Rable farci roti aux pignons de pin et basilic".
Cand esti bucatar, trebuie sa te deprinzi cu a fi fara mila. Nu trebuie sa ai in minte imaginea iepurelui gingas, cu blana pufoasa, ca altfel nu mai faci nimic de mancare :)
Imi amintesc si acum cand a trebuit sa taiem in bucati niste crabi inca vii! Si ca sa nu mearga pe tocatorul de bucatarie, am fost instruiti sa ii punem cu carapacea in jos si picioarele in sus si sa dam cu satarul fara sa pregetam. Greu la inceput, dar te obisnuiesti cu toate. Ce sa mai zic de unii dintre colegii mei care nu au mai curatat solzii de peste pana acum sau nu au mai vazut o pasare intreaga.
Revenind la ziua de azi, am transat iepurele in bucati si l-am gatit in cocotte la cuptor, cu salota maruntita, bouquet garni cu rozmarin, dafin si cimbru si fond de veau (pentru sos). La final, am adaugat ciupercile sotate.
Pentru bucata de iepure umpluta, am dezosat bucata respectiva (partea de unde se termina coastele pana la coada) si am obtinut o bucata dubla, cu putin muschiulet si cate o parte subtire de carne pe care am putut sa o folosim ca baza de acoperit pentru a face aceasta rulada.
Umplutura a fost constituita dintr-un amestec de carne de porc, carne de vita, muguri de pin, putin parmezan, tarhon si patrunjel, un ou ca sa lege toate elementele. Umplutura a fost pusa pe un pat de frunze de busuioc proaspat, apoi am rulat bucata de iepure si am invelit-o, in final, cu prapur. Am rumenit-o in tigaie si apoi am finalizat gatitul in cuptor.
In platoul de prezentare am pus iepurele din ambele retete, o masa indestulatoare menita pentru 4 persoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu