A fost prajitura Opéra, unul din clasicele deserturi frantuzesti. Numele prajiturii provine de la Opéra Garnier din Paris, fiind un tribut adus acestei cladiri monumentale, gazda a celor mai importante stagiuni de balet din lume.
Cladirea a fost proiectata de Charles Garnier, la comanda lui Napoleon III, fiind terminata in anul 1875 (imparatul nu a mai apucat sa vada in timpul vietii sale acest monument terminat).
In 1954, un chef de la faimoasa patiserie Dalloyau a creat aceasta reteta de prajitura in cinstea Opéra Garnier, o prajitura pe care a botezat-o, pur si simplu, Opéra.
Adevarul este ca prajitura este eleganta si destul de minutios de facut. Este un melanj de arome rafinate: migdale, cafea, ciocolata.
Prajitura este constituita din 3 straturi de blat pe baza de migdale, numit biscuite joconde. Urmeaza 2 straturi de crema: unul cu unt si cafea, celalalt un ganache de ciocolata. Straturile de blat sunt insiropate cu un sirop aromat cu cafea si rom.
De regula, pe glazura de ciocolata de deasupra, este scris numele Opéra, ceea ce noi am avut de ales daca sa scriem sau nu. Eu am ales sa nu, fiind adepta tendintelor contemporane :) In schimb, am facut niste decoratiuni freehand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu