Afara ploua cu galeata, iar eu urmaresc, in fundal, finala concursului Masterchef (un show de televiziune in care se intrec pasionati - amatori - ai bucatariei). Ma odihnesc putin dupa doua zile foarte pline - cele 2 zile de serviciu restaurant.
Marti a fost aici zi libera - s-a sarbatorit Toussaints, asa ca si noi am avut o zi de pauza. Din cauza asta, nu am mai putut face marti explicatiile retetelor de restaurant si o parte din pregatiri. Asa ca ieri, am avut o zi foarte lunga, de la 8 dimineata la 23, cu 2 pauze scurte de cate 30 minute pentru a lua pranzul si cina la scoala. Iar azi, de la 8 la 18, pentru pranzul de restaurant si apoi pregatiri pentru ziua de maine cand facem un alt meniu regional.
De data asta, am fost repartizata in echipa care s-a ocupat de felul de mancare cu peste (al treilea ca ordine din meniul frantuzesc clasic): File de Rouget, escorte de légumes d'automne, condiment citron, jus de persil.
Este o reteta inspirata din bucataria lui Michel Bras, care conduce, alaturi de fiul sau, un restaurant de 3 stele Michelin, situat in Laguioc, in zona central-sudica a Frantei. Este un restaurant care valorizeaza ingredientele cat mai pure si mai naturale: legume, flori, seminte, fructe, toate cultivate in zona geografica respectiva.
Acest fapt s-a revazut si in felul pregatit de echipa noastra, pentru ca avem o cohorta (escorta) de legume, ierburi si flori care acompaniaza pestele: nu mai putin de 26 de elemente sunt pe farfurie in acest fel!
Asa ca, dupa gatirea ingredientelor, cea mai mare importanta parte a pregatirii felului a fost reprezentat de asezarea multitudinii de elemente pe farfurie.
Dupa multa munca si migala, acest fel arata asa:
Iar aici, la mise en place - doar o parte din toate elementele componente: usturoi, anghinare de Ierusalim, mini-ceapa, mini-porumb, grapefruit roz, anghinare japoneza, morcov, varza de Bruxelles, foi de mini-salata, ciuperci Morelle (zbarciog). Iar lista completa e mult mai lunga :)
Meniul complet pentru al treilea serviciu de restaurant a fost urmatorul:
Amuse bouche: Saint Jacques snackées, condiment café-reglisse, fleur de bourrache
Antreu:
Tarte fine de champignons, boudin noir, purée de citron confit
Peste:
Filé de Rouget, escorte de légumes d'automne, condiment citron, jus de persil
Carne:
Echine de porc panée, dés de petits legumes au poivre vert, petites pommes de terre grillées
Marti a fost aici zi libera - s-a sarbatorit Toussaints, asa ca si noi am avut o zi de pauza. Din cauza asta, nu am mai putut face marti explicatiile retetelor de restaurant si o parte din pregatiri. Asa ca ieri, am avut o zi foarte lunga, de la 8 dimineata la 23, cu 2 pauze scurte de cate 30 minute pentru a lua pranzul si cina la scoala. Iar azi, de la 8 la 18, pentru pranzul de restaurant si apoi pregatiri pentru ziua de maine cand facem un alt meniu regional.
De data asta, am fost repartizata in echipa care s-a ocupat de felul de mancare cu peste (al treilea ca ordine din meniul frantuzesc clasic): File de Rouget, escorte de légumes d'automne, condiment citron, jus de persil.
Este o reteta inspirata din bucataria lui Michel Bras, care conduce, alaturi de fiul sau, un restaurant de 3 stele Michelin, situat in Laguioc, in zona central-sudica a Frantei. Este un restaurant care valorizeaza ingredientele cat mai pure si mai naturale: legume, flori, seminte, fructe, toate cultivate in zona geografica respectiva.
Acest fapt s-a revazut si in felul pregatit de echipa noastra, pentru ca avem o cohorta (escorta) de legume, ierburi si flori care acompaniaza pestele: nu mai putin de 26 de elemente sunt pe farfurie in acest fel!
Asa ca, dupa gatirea ingredientelor, cea mai mare importanta parte a pregatirii felului a fost reprezentat de asezarea multitudinii de elemente pe farfurie.
Dupa multa munca si migala, acest fel arata asa:
Iar aici, la mise en place - doar o parte din toate elementele componente: usturoi, anghinare de Ierusalim, mini-ceapa, mini-porumb, grapefruit roz, anghinare japoneza, morcov, varza de Bruxelles, foi de mini-salata, ciuperci Morelle (zbarciog). Iar lista completa e mult mai lunga :)
Meniul complet pentru al treilea serviciu de restaurant a fost urmatorul:
Amuse bouche: Saint Jacques snackées, condiment café-reglisse, fleur de bourrache
Antreu:
Tarte fine de champignons, boudin noir, purée de citron confit
Peste:
Filé de Rouget, escorte de légumes d'automne, condiment citron, jus de persil
Carne:
Echine de porc panée, dés de petits legumes au poivre vert, petites pommes de terre grillées
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu