Chef Antoine a venit azi la orele de patiserie cu un aer tare degajat, vesel si plin de inspiratie. A fost o saptamana plecat din Paris, la casa lui dintr-un satuc de pe langa Toulouse si a admirat indelung natura si culorile toamnei.
Adevarul este ca la Paris ne bucuram de o toamna lunga si in cea mai mare parte frumoasa si calda.
Revenit in capitala, chef-ul ne-a adus azi o reteta numita "Douceur impressioniste", tocmai in ideea de a ne inspira din culorile vii ale toamnei, la care am adaugat aromele proaspete de zmeura, pere, mango si lemongrass.
Plus un blat de biscuit parfumat cu migdale si nuca de cocos. Reteta este complexa, cu multe operatiuni, iar rezultatul a fost peste asteptarile mele, care nu prea gust prajiturile cu fructe.
Cu o consistenta foarte usoara, nu prea dulce, racoritoare, "Douceur impressioniste" este un desert delicios, de care m-am bucurat in seara asta alaturi de Marius (care zice ca e cea mai buna prajitura pe care a mancat-o vreodata).
A doua reteta de azi a fost Souffle a la poire Taillevent, aromatizat cu pere si eau de vie de pere. L-am degustat imediat dupa ce l-am scos din cuptor, dar nu se compara cu prima reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu