marți, 11 octombrie 2011

Brioche à la française

Reteta de briose a fost mai mult decat m-am asteptat. Credeam ca vom face niste prajiturele, cand de fapt briosele frantuzesti arata cu totul altfel fata de cum stiam eu. Compozitia seamana cu cea a painii, doar ca are in plus zahar, unt si oua, ceeea ce o face mai pufoasa, putin dulceaga si deci, mai aproape de vienoisserie.
In primul rand, a fost mult de munca la coca - este extraordinar de lipicioasa (de maini, de blat, de orice) si este gata in momentul in care nu se mai lipeste de nimic :) Si ca sa faci asta, o trantesti si o rasucesti, si iar o trantesti si iar si iar si iar.
Vorba chef-ului de patisserie, putem sa ne descarcam la ora de briose toate frustrarile atunci cand dam cu coca de blat.
Dupa ce, intr-un final, minunatie, nu s-a mai lipit si am declarat-o finalizata, a stat la rece cuminte pana am mai pregatit diversele garnituri: pere caramelizate si carnaciori cu fistic (fierti).
Din coca de briose am facut asa:
Brioche
1. Tarta cu pere caramelizate
Tarta cu pere caramelizate
2. Saucisson en brioche
Saucisson en brioche
3. Brioche parisienne
Brioche parisienne
4. Pain-brioche
Pain-brioch
Fotografiile separate au fost facute cand am ajuns acasa, inainte de a le degusta (ma rog, painica am gustat-o din bucatarie, ca prea mirosea imbietor si era calda).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu