Avem un meniu intreg de facut, impartiti in echipe. Capacitatea restaurantului este de 60 de persoane. Un meniu cuprinde:
- amuse-bouche
- antreu
- peste
- carne vita/pasare/vanat
- desert (este preparat de colegii de la Pastry) - nu il luam in calcul.
Lucram intr-o bucatarie mai mare decat cea in care gatim de obicei, ambele grupe de cuisine, divizati in statii de lucru conform felurilor pregatite. Fiecare echipa trebuie sa aiba un chef de partie, adica un lider care sa coordoneze lucrul si comenzile pentru o statie de lucru: antreu, peste, carne, etc. Pana acum, am avut serviciu restaurant o singura data, eu am facut parte din echipa care a pregatit ultimul fel de mancare, carnea de vita, si am fost si chef de partie.
Iata cum a aratat meniul nostru pentru clienti, saptamana trecuta:
1. Fusion carotte-patate douce au gingembre. Saumon fume, oeufs de truite.
2. Cromesquin au saumon et au citron. Creme de poivrons rouges citronelle.
3. Filet de sole aux girolles en spirale et couteaux aux mariniere.
4. Medallion de veau grille sauce a la reglisse. Millefeuille de legumes d'automne.
Sunt zile obositoare, cu multa agitatie, stres, adrenalina. Dar nu stii cand trece timpul!
Se apropie a doua sesiune de restaurant, saptamana viitoare. Voi face parte din echipa de antreuri atunci. Wish me luck.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu