Dupa ce am terminat runda de supe, au urmat antreurile reci, folosind peste, legume si cereale, timp de o saptamana.
Intai de toate, am invatat cum sa filetam pestele. Am avut de facut un pastrav si jumatate de somon. A trebuit sa curatam pestii de solzi, procedura in care am facut dezastru in garde-manger.
Am pus noi, conform indicatiilor chef-ului, niste folie pe mese si le-am lipit si de perete ca sa facem un front de lucru cat mai ok, insa solzii nu stiu prea multa carte si sareau in toate partile. Mai jos, pestii, frumosi si curati:
Nu credeam ca imi va iesi atat de bine din prima, dar am reusit:
Si somonul, pe care l-am facut pe urma jumatate afumat, jumatate in cataplasme d'herbes:
Somonul a fost destinat utilizarii in cadrul meniului la restaurantul la care am lucrat saptamana trecuta - trebuie sa mentionez ca din doua in doua saptamani lucram la restaurantul de la etajul 1 al scolii noastre.
Din pastrav am gatit tartare de truite (cu maioneza si legume), care a aratat asa:
In alta zi, am facut salata pe baza de legume crude. Partea ce mai grea si mai indelungata a fost taierea legumelor in julienne. Cam asa arata blatul meu de lucru inainte de aranjarea pe farfurie si prezentarea in fata chef-ului:
Si asa a aratat opera finala, salade de crudites variees:
Urmatoarea reteta a fost legumes a la greque. Legumele au fost gatite fiecare in parte, cu ulei de masline, vin, zeama de lamaie, saculet aromatic cu piper si coriandru, ceapa si usturoi calite.
Iar la final, farfuria arata asa (design la libera alegere):
Iar ultimele retete din categorie, dar nu cele din urma, au fost 3 tipuri de taboule.
Taboule de grau:
Taboule de quinoa
Taboule de couscous:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu