Nu stiu cand trec zilele aici la Paris, nici nu imi vine sa cred ca a
trecut deja prima luna de curs. Programul este destul de incarcat,iar
timpul liber, foarte limitat. Suntem impartiti in 2 grupe, Anglo A si
Anglo B. Eu fac parte din prima grupa, avandu-l chef pe Sebastien de Massard.
Grupele incep programul, prin rotatie, fie dis de dimineata, fie in
jurul pranzului. Cand incep orele de dimineata, la 7.30 trebuie sa fiu
la vestiar ca sa ma schimb in uniforma, asa ca pe la 7 fara 5 deja sunt
pe drum catre RER. Diminetile sunt linistite aici, la ora aceea matinala
abia sunt cateva masini pe strada si chiar mai putini pietoni.
Orele de bucatarie practica sunt in sesiuni de 5 ore pe zi. In afara
de ele, mai avem cate 1 ora sau 2 de explicatii teoretice in ale
retetelor facute sau pe care urmeaza sa le facem, ore de oenologie, ore
de geografie, ore de franceza pentru cei care au nivel 0 in privinta
limbii franceze.
Lunea, de regula, avem ore de patiserie/cofetarie cu chef Antonio
Schaefers. Iar din 2 in 2 saptamani, vinerea, avem de pregatit meniu
regional - impartiti in echipe de 2-4 oameni, facem un intreg meniu (5
feluri, incepand de la aperitiv si pana la desert) specific diferitelor
regiuni din Franta (provensal, normand, alsacian, bordelez, etc), apoi
de la pranz ne asezam la masa toti, impreuna cu chef-ul nostru si degustam toate felurile facute.
Acum trebuie sa plec spre scoala, avem curs de oenologie cu o
profesoara din Montpelllier, foarte draguta si care ne incanta 3 ore cu o
multime de lucruri interesante si cu degustari de vinuri :).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu