miercuri, 26 octombrie 2011

Si incepem saptamana... cu peste, din nou

De ziua mea, am "sarbatorit" la scoala printr-o alta reteta cu peste. Nu ma deranjeaza faptul ca am inceput o a doua saptamana de peste, pentru ca mie, de fapt, imi place foarte mult pestele.

Azi am exersat din nou filetarea pestelui: merluciu (lieu) si limba de mare (sole). Este foarte interesant acest peste foarte plat, ruda cu calcanul "sole", extraordinar de popular in Franta.
Sole
foto Wikipedia - eu nu am avut timp sa fac fotografii, pentru ca eram ocupata cu filetarea :)

Retetele de azi sunt mai "rustice", dar foarte gustoase. Contin multe legume, iar pestele este fiert intr-un sos care are la baza fumet de poisson (supa de peste), imbogatit cu smantana (filet de sole) si cu unt (pave de lieu).
A durat foarte mult sa realizam cele 2 retete, de la 8 la 15, cred ca cea mai lunga zi de bucatarie practica de pana acum.

Filet de sole limande bonne femme
Filet de sole limande bonne femme

Pave de lieu duglere
Pave de lieu duglere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu