De ziua mea, am "sarbatorit" la scoala printr-o alta reteta cu peste. Nu ma deranjeaza faptul ca am inceput o a doua saptamana de peste, pentru ca mie, de fapt, imi place foarte mult pestele.
Azi am exersat din nou filetarea pestelui: merluciu (lieu) si limba de mare (sole). Este foarte interesant acest peste foarte plat, ruda cu calcanul "sole", extraordinar de popular in Franta.
foto Wikipedia - eu nu am avut timp sa fac fotografii, pentru ca eram ocupata cu filetarea :)
Retetele de azi sunt mai "rustice", dar foarte gustoase. Contin multe legume, iar pestele este fiert intr-un sos care are la baza fumet de poisson (supa de peste), imbogatit cu smantana (filet de sole) si cu unt (pave de lieu).
A durat foarte mult sa realizam cele 2 retete, de la 8 la 15, cred ca cea mai lunga zi de bucatarie practica de pana acum.
Filet de sole limande bonne femme
Pave de lieu duglere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu